Utmaning

Tilla (tillat) har utmanat mig! Let see if I´m up 2 the challenge?
Regler:
-Beskriv först reglerna
-Svara på alla frågor
-Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?

- Hänga tvätten... (blir mycket sådant med småbarn i bilden)
- Gå ut med hunden på en härlig promenad
- Åka och kolla på nya mobiler till mig och Andreas
- Kolla på filmen Honey
- Hämta Andreas på jobbet

Vad gjorde du för 10 år sedan?

För 10 år sen var jag 13,5 år (halvan är förvånansvärt viktig!). Antagligen var jag hemma i våran trädgård i gamla huset och solade med mina vänner alternativt så var jag inne i stan (hade precis börjat få åka dit själv).


Ställen du bott på?

Första 15 åren i mitt liv bodde jag i villa med mamma och pappa. När jag precis börjat gymnasiet flyttade vi till en stor lägenhet. När jag var 18(,5 hihi) flyttade jag till Katrineholm där jag bodde, pluggade och jobbade nästan 2 år och sen bar flyttlasset iväg till Nyköping. Bodde där med Andreas för första gången efter 3 års förhållande i 2 år nästan på dagen. Just nu bor vi i vårt hus i Alingsås med Engla och vår hund Roxy.


Fem saker du skulle göra om du var biljonär?

- Betala av lånet på huset!
- Fixa lite roliga och behövda småttochgott saker till nära och kära och till oss själva.
- Bygga nytt hus på EGEN tomt.
- Lägga undan en smaskig summa till Engla så hon kan köpa hus och plugga utan att ta lån när hon blir stor (blir det  fler barn får hon dela med sig av pengarna!)
- Är det något kvar sen ska jag spara det till resor eller regniga dagar. 


Personer jag utmanar - (de jag vet har bloggar)

Jessika, Anna, Sara, Tilla, Hanna

Sent om sider...

Har nu inte skrivit på någon dag och det är synd och skam...



Har inte hänt så mycket;
  - Träffat Sandra och Izor
  - Vart i gbg hos mamma och pappa
  - Ta´t körkort
  - Varit och reklamerat barnvagnen
  - Och sovit 2 nätter i sträck

Träffade mamma och Marianne på Allum idag efter att jag släppt Andreas på jobbet. Engla fick ett jätte fint halsband av Marianne och co.
Fick köpt present till Sandra och Daniel. Födelsedag på lördag.
Kvällen har varit lugn. Var ute med Izor och Sandra ikväll igen. Vad roligt de två har! Hämtade Andreas på jobbet och åkte hem och åt god mat. Ibland ska man ha sådana dagar också.



Roxyklant!

Igår när jag var och träffade Sandra, och lät hundarna springa av sig ordentligt, gjorde Roxy bort sig rejält.
Vi gick runt på en åker och Izor och Roxy sprang runt löst när Roxy plötsligt är borta. Vi står just då vi ett riktigt djupt bevattningsdike. Vi börjar ropa på henne för att hon ska komma tillbaka. Izor kom snällt luffsandes över en övergång som fanns där. Roxy å andra sidan som inte känner området spring då inte över övergången utan tar ett gasellskutt extra och drölar rakt ner i detta dyiga dike. Glad i hågen hoppar hon med lite möda upp på våran sida diket och stinker f*n. Lerig som in i bänken. Har sällan sett en hund le så mycket.

Starkt jobbat gumman!


Helgen...

... kan sammanfattas på detta sätt. Roliga händelser, god mat och trevligt sällskap!

Nog för att man är mäkta trött när man har umgåtts med familjen Olsson en hel helg för det är 120 km/h hela tiden men trevligt har vi haft det. Helgens aktiva anda har i alla fall tröttat ut Engla ganska avsevärt så hon sover som en stock mest hela tiden. Två nätter i sträck har hon sovit sig igenom.

Fick köpt mig nya skjortor igår. Väntar med spänning på om dom är lika snygga som jag vill att de ska vara. Detta återstår att se!

2 dagar kvar!



Midsommar och fint väder!

Hur ofta händer det som hände igår?

För er som bor i Göteborgstrakten vet att igår hade vi flax med vädret. Det regnade större delen av dagen men lagom till att vi skulle ut och fira midsommar vid Nääs så kom det fina vädret som ett brev på posten. Inte för att det var stekande solsken men det var inte regn! Ett stort framsteg tycker jag.
Samma tur hade vi idag.
Hade planerat en dagstripp till Marstrand men mina svärföräldrar och var på gränsen till att ställa in men valde, med hopp i hågen, att åka ändå. Standard kommentar är Är det dåligt väder i stan är det fin vid kusten! Och lagom till att vi kom fram var det faktiskt blå himmel.

 

2 dagar!

Nu har jag gett mig själv 2 dagar med familjen. Bara vara och bara slappa. Det är ett måste som jag behöver då och då. Har varit hos min mor och far sen igår. Kom hem ikväll lagom för att hinna se Gossip Girl och Gynning... vad som hände sen vet jag inte... Kanal 5 sänder det mest vrickade program någonsin! Grund tanken är väl bra men det är väl f*n möjligt att beställa hjälp efter behov så att folket inte behöver sitta och titta på komerciell tv.

Ja, ja vad kan jag säga. Låt privat vara privat!

Hemma!!!

Orkar inte skriva mer... tänker lägga tid på min familj ikväll!
Godnatt!




4 h 50 min

Tills jag får se min älskade igen!


 

Saknar dig massor mer än vad jag trodde var möjligt!


Confusion...?

Vad gör man när man inte längre vet vad man vill? Har varit så inställd på att bli lärare hela mitt liv och nu när jag står i valet och kvalet att börja plugga känns det inte längre rätt. Hittar inte den minsta glädje i yrket längre. Vad gör man då?
Har fram till maj-09 på mig att hitta på något och sedan genomföra det.

Några idéer någon?


Sova!

I natt sov Engla nästan hela natten... Med nästan menar jag att hon inte väckte mig för att bli ammad. Nog vaknade jag alltid men det var lätt att somna om för att hon var lugn.
söndag kväll ska Engla få träffa sin pappa igen och jag får i och med det träffa min älskling. Saknar honom så mycket just nu. Vet inte riktigt om det var rätt beslut att stanna tills på söndag men nu är tågbiljetten bokad och går inte att boka om. Kan någon virda fram tiden för mig.

House still standing!

Fy f*n för går dagen.
När alla ungdommar smet iväg runt 23 tiden började Anki och Torbjörn baka pajer till morgondagen. Anki har nu (i skrivandets stund) sitt arbetslag hemma hos Olssons för att planera HT-08. Vet inte riktigt när pajerna vart klara för jag gickoch la mig men det var inte tidigt vet jag.
Johannes drölade in vid 01.30 och ligger nu och sover i allt kackel som pågår.

Ska väcka Johannes snart för vi ska åka till mormor och morfars (Andreas morföräldrar) och hjälpa dem med lite fixerier och så ska vi låna deras båt ett tag.

"Lillebror" - fortsättning

Efter en hyffsat lugn kväll med god mat och många skratt fik vi avråda ungdommarna att dra vidare till "berget".
Polis pikéen kom på litet besök och kollade läget för att se om de behöver köra någon extra glad tonåring hem. De små valde då att stanna hemma en stund till och vart kvällen leder sedan är en gåta.

Kvällens höjdpunkt - Klart Williams vattning av gräsmattan!




"Lillebror"

När Andreas lillebror Johannes nu blir stor och går ur nian är det inte lite roddigt att få allt iordning. Naturligtvis vill lilen ha klassfesten hemma hos mamma och pappa så att städa och fixa mat blir en självklarhet.
Dock inte det lättaste att "fixa" när man är 3 vuxna som ska städa, gå ut med hunden, vagga runt med Engla och se till att allt som ska göras blir gjort och det i tid. 

Det är stunder som dessa som gör att jag är glad att jag hittat årets favorit! Magnum Mayan Mystica... mumma!

 (lagom snygg reklam de har fått till!)
 
Nu ska jag rodda lite till och sen får vi se om huset står kvar ikväll när jag kanske kan uppdatera mer om festens händelser!

Första gången!

Känns som att det kommer att bli en del sådana framöver men nu är det värsta hittills!

Första gången som jag ska sova själv med Engla. Min Andreas har åkte hem till Alingsås för att jobba och här sitter jag kvar i Katrineholm. Mysigt att vara med farmor och farfar och farbror tycker både Engla och jag men att vara utan min älskade och tryggas famn är lite läskigt...

Önska mig lycka till med nattens sömn!


Fotbollen

Första Sverige matchen... Har fixat och donat hela dagen och verkligen sett fram emot att sätta på Engla hennes lilla fotbollsdräkt som Jessica köpte till henne. Nummer 10 har den på ryggen och är så söt.
Vad gör ungen... hon somnar. Inte sjutton väcker jag henne för att sätta på henne nya kläder.

Håll tummarna för att hon vaknar innan matchen är slut så jag kan få lite bild bevis och föreviga detta speciella tillfälle.

teddybjörnen fredriksson får agera modell så länge!

Besök... obligatoriskt?!?!

Igår var jag, Engla och Andreas nere i Nyköping på besök. Skulle besöka mitt gamla jobb, Andreas skulle besöka sin gamla skola och Vi skulle ner till hamnen och möta vännerna. Allt hanns med och gick strålande.
Saknar mitt gamla jobb något ofantligt!

Det var extra härligt att träffa tjejerna. Synd att inte alla kunde komma dit men, men det kommer fler tillfällen!



Strålande solsken!

Jag ska inte klaga för det får man inte gör på fint väder för vi har det så sällan. Men... det känns som synd och skam att man inte ska kunna njuta av det för att det är för varmt. Nog sagt om det!

Idag var vi hos Socialförvaltningen för att Andreas skulle skriva på papper för att bekräfta faderskapet. Känns skönt att det är avklarat.
Efter det så åkte vi till min farmor och farfar och tog en fika. Mysigt att ha lite närmare till min släkt igen så att man kan hälsa på när man vill. Innan var man tvungen att hinna med alla när man var nere över en helg. Tyvärr så drabbar det Andreas släkt för nu träffar vi inte dom lika ofta och de får inte träffa Engla så mycket som de skulle vilja. Längtar till helgen då vi ska åka upp till dom.
Undrar hur Engla klarar en 5 timmars resa?!?! Återstår att se.

Engla sov hela 5 timmar inatt. På någont underligt vis så blir jag tröttar när hon sovit en hel natt igenom än vad jag blir när hon vaknar varannan timma. Blir väl "överpigg" eller nåt. 
I går blev hon 4 veckor och på tordag är hon redan en hel månad ung. Vet inte riktigt vart denna månaden har tagit vägen men om resten av tiden ska gå såhär fort kommer den värsta perioden att vara över på nolltid.

Något efter

Jag ligger lite bakom i livet och har alltid gjort vilket, för mina nära och kära, inte är någon större hemlighet. En vecka sedan morsdag och jag kan fortfarande inte säga att jag känner mig som en mamma. Känslan av att min lilla flicka är här och "bäst i världen" (alla mammor säger samma sak om sina barn) har jag men det omtalade, omvälvande känsla av WOW jag är morsa har inte riktigt fått in sin fullträff över min tjocka skalle.

För att var lite snabbare i uppdateringarna så har vi haft fin främmat i helgen. Andreas gamla lagkamrat Björn "Günther" L var här nu när han kommit hem från USA över sommaren.
Helgen rubbade helt klart våra vardags rutiner ganska kraftigt med natt-prat till 2 istället för första natt-mat vid 2 som vi brukar göra. Men det var klar värt det.
På lördagen åkte jag, Engla och Björn till Andreas jobb och åt middag (som var gudomlig) och Engla skötte sig exemplariskt hela kvällen. Skrek inte en enda gång.
Efter Andreas slutat för kvällen kom andre-kocken över på besök.

Skönt att känna att livet inte måste hamna i stiltje bara för att man har skaffat barn.


RSS 2.0